Четвъртък, 02 Януари 2014 15:18

Какви предмети да си купуваме като Support в края на играта Избрана

Написана от  batdjico
Оценете
(33 гласа)
Какви предмети да си купуваме като Support в края на играта - 4.2 out of 5 based on 33 votes
Криейтив Комънс договорСтатията използва лиценз Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Напоследък стана нормално игрите да продължават толкова дълго, че вече не е рядкост да виждаме support-и с по 6 предмета. Поради това, както и факта, че наскоро предметите не са били засегнати сериозно в PBE, ще разгледаме кои от тях са подходящи и полезни за support-тите в крайната фаза на играта. Някои избори са очевидни, но има много варианти, особено за петия или шестия предмет в една дълга игра. Нека хвърлим един поглед.
Освен това в края на играта понякога даден предмет може да бъде заменен. Жалко е когато support има предмети, които не могат да бъдат използвани ефективно и заради които той да не може да си върши добре работата. 

       

Locket of The Iron Solari

Locket of the Iron Solari 

Смятам този предмет за недостатъчно ефективен, но пък е добър за stats, също така е силен в началото и по средата на играта, срещу burst или в bot lane. Проблемът е, че когато герои като Dr. Mundo или Shyvana ви се нахвърлят, на вас ви е необходимо CC, а не нищожен щит. Също така е трудно за обикновения играч да използва този предмет добре в teamfight-овете. Понякога е подходящият предмет, но е по-добре да си купите нещо с по-добър active или с по-силни офанзивни или защитни stats-ове. Сменете го, когато стигнете то късната фаза на играта или въобще не го правете, ако знаете че няма да има голяма полза от него.

Banner of Command

Banner of Command 

Харесват ми stats-овете на този предмет в сравнение с миналата година, но докато си го закупите, вече няма да ви е от голяма полза. Ако сте mid, по-добре не си го взимайте, ако сте support, ви трябват Sightstone и предмет за генериране на злато. Чистенето на вълни от миниони в момента е много важно и support-ите се справят с това доста добре, затова един „дебел“ минион няма да е толкова силен както преди. Не че преди беше кой знае какво.


{tip id="128"}Athene's Holy Grail{/tip} VS Morellonomicon

{tip id="128"}Athene's Unholy Grail{/tip} vs. Morellonomicon 

Докато Morellonomicon е по-евтин и има повече AP, Grail-а дава 40 MR и повече мана за  400 злато повече. Като support Athene’s Holy Grail ще ви е по-нужен. Бих взел Morellonomicon само ако наистина ми трябва пасивната или CDR ми е много спешен, но по-късно винаги го заменям. Към края на играта 40 MR почти винаги ще е по-полезно. Дори и техният mid да е AD, support-а им ще има някаква форма на магически DMG. Със сигурност сте виждали някоя Leona да прави доста DMG на по-чупливите герои в края на играта. 

Предмети, генериращи злато, подходящи за късната игра на support-ите

 

{tip id="89"}Coin{/tip}  {tip id="89"}Ancient Coin{/tip}->Medallion Medallion-> TalismanTalisman of Ascension Nomad  обикновено е най-добрият избор за предмети.
От една страна, много по-лесно е да получите злато с него и дори може да се възползва от предмета докато защитавате кули сами(пасивната ще се включи даже и кулата да убие миниона, другите два предмета изискват съюзник или враг, за да работят ).
Със Spellthief's Edge{tip id="132"}Spellthief's Edge{/tip} и Relic Shield{tip id="126"}Relic Shield{/tip} обстоятелствата могат да ви попречат да се възползвате напълно от тях. Това включва, ако печелите и враговете ви не искат да се доближат до вас или съотборниците ви не ви дават възможността да използвате stack-овете на щита си, докато се борят за CS (creep score), докато бутате. Не забравяйте, че само един човек го получава и съотборниците ви не искат да рискуват някой друг да получи златото вместо тях.

Накрая активния бонус на Talisman-а е много по-гъвкав и лесен за използване, както за атака, така и за защита и предоставя 20% CDR, вместо 0 или 10. Ако изберете Spellthief и искате да получите още CDR, възможностите ви са предмети, които имат мaнa-regen, който не искате.

Когато изберете един от другите два предмета, особено Edge, означава, че не ви интересува CDR (вероятно не е добра идея) или че ще си набавите CDR от друг източник. Аз обикновено продавам Edge към края на играта и почти никога не си взимам Frostqueen’s Claim и го заменям с друг предмет, който връща мана. Face of the Mountain поне предоставя много сила по време на обсади, малко CDR и щит с евентуален AoE DMG, но така трябва да си набавите mana-regen по друг начин или много да внимавате с това колко често си ползвате магиите.


SV

     Spirit Visage 

Страхотен избор за толкова много герои. Много MR, който трудно се набавя, евтин предмет, 20% CDR, което не се среща на много предмети и посивна, която пасва на много герои и е полезна при обсади. Затова не е изненадващо, че на PBE вече получава nerf-ове. Дори и да намалят CDR-a на 10%, отново ще си остане много добър избор.


DFG

     {tip id="92"}Deathfire Grasp{/tip}

Да, дори и за support-и. Може да е от помощ и на другите, но всъщност главната цел на предмета е да изкара някого извън teamfight-а (дори и да оцелеe). Също така CDR-ът е много важен за удължените битки и към края на играта. Повечето support-ти не могат да използват този предмет, но тези, които могат (LeBlanc и Annie), получават много от него, дори и ако просто сплашите противниците ви при обсада или докато се опитвате да избягате.


Liandry's

  Liandry’s Torment

Прави се на много герои,  дори и на Annie. С nеrf-овете на „penetration“ в офанзивното дърво, той е по-ценен от всякога. Плюс това е силно срещу tank-ове и върви доста добре с CC, което е вашата работа. Допълнителната кръв ви прави малко по-силни. Един от най-добрите предмети за support и не само.


FH

    Frozen Heart

Този предмет е за определени ситуации. Той не ви предоставя никаква кръв, може да не се нуждаете от маната и не пречи на доста шампиони от фронтовата линия с debuff-a си за attack speed (Dr. Mundo или Renekton, които разчитат на магиите си). В повечето случаи ADC-тата няма да са около вас, а ако са, това най-вероятно означава, че сте в непосредствена близост до тях и те са съсредоточени в това как да избягат. Spirit Visage е най-купуваният предмет за MR и той ще ви даде 20-те %. Купувайте на собствен риск.


Randuin's

   Randuin’s Omen

Много по-полезен предмет от Frozen Heart. Debuff-ът се прилага на всички и с активния бонус можете да догонвате или да спасите някого. Бих си го взел дори на не-tanky support като Karma, ако е наложително. Възможността за kite-ване с този предмет, когато вече сте герой, който kite-ва е огромна.


Frozen Fist

    Iceborn Gauntlet

Взимам си този предмет само ако знам, че много ще подобри CC-то на някой шампион или ще мога да използвам proc-овете му много често. Ако нито едно от тези не може да се случи, не си го купувайте. Също така имайте предвид, че не всички враговете се влияят от него. Nidalee, например ще може лесно да избяга от ефекта му, докато на Annie или Thresh ще им бъде много по-трудно.


Lich Bane

      Lich Bane

Отново  предметът е за определени ситуации. Вие сами решавате дали шампиона ви има може да се възползва от това. Ако сте отчаяни и искате да splitpush-вате или да backdoor-нете, този предмет ще ви помогне. Маната означава повече магии и movement speed-ът ще ви помогне да бягате по-лесно.


Mikael's Crucible

 Mikael’s Crucible

Евтин е! Предлага много mana regen, както и MR, което е трудно за набавяне. Също така спасява герои. Все още не е предмет за всяка ситуация, но с още CDR ще забележите, че ще можете да спасявате хора доста по-лесно. Или другият отбор няма много CC, или съотборниците ви са много добри - във всяка от тези ситуации ще останете с предмет, който е полезен, но не го използвате толкова често. Освен това можете да получите много по-добри stats от Grail-a, когато става въпрос за крайната фаза на играта. Все пак, това е единствения предмет с такъв активен бонус, който премахва CC и лекува едновременно, което може да бъде незаменимо. Ако сте приключили с build-a си и имате този предмет, не забравяйте да го смените, ако се налага.


Ohmwecker

   Ohmwrecker

Добре е за бутане или срещу отбори, които защитават добре. Към края на играта ще има по-малко кули и ще можете да си позволите Rylai's, който предлага подобрни stats.


Rylai's

       Rylai’s

Ако това ще увеличи вашето СС, прекрасно. Ако не, по-добре е да си купите Liandry's първо или Rod of Ages, или да набавите AP и кръв с различни предмети.


RoA

   Rod of Ages

Вероятно няма да се нуждаете от маната от този предмет, и ще е по-добре, ако вместо това си вземете Liandry's или Rylai's.


Zhonya's Hourglass

Zhonya’s Hourglass

Страхотен предмет, ако сте стръвта за другия отбор. Има много добри stats за края на играта. Ако сте support, който функционира подобно на mid, няма да можете да спасявате други с този предмет, но ако стигнете до момента, в който можете да си позволите това, ще ви бъде от голяма полза. Ако искате да се преструвате на mid, този предмет е задължителен за вас.


Spirit of the Ancient Golem

Spirit of the Ancient Golem

Добре е за средата на играта. Tenacity-то, комбинирано с Ninja Tabi, е това, което прави този предмет страхотен и също така е алтернативен източник на mana-regеn. Ако не ви добада тази комбинация, по-добре си купете Randuin's.


Sunfire Cape

   Sunfire Cape

Понякога виждам хора да правят това срещу отбор с ranged или предимно AP герои. Ако няма да ви атакуват постоянно отблизо или не можете да се лепнете на някого с този предмет без да умрете, не си го взимайте. Дори за Leona или Thresh този предмет понякога е лош избор. Вземете си Randuin's.


Twin Shadows

  Twin Shadows

С новата система за виждане, активната на този предмет е по-добра от всякога. Допълнителният MS е полезен за оцеляване. Проблемът с този предмет е, че не предоставя нито CDR, нито mana-regen, трябва да се възползвате от него още в началото, aко го правите като един от началните ви предмети. Всъщност бих го задържал за края на играта, но това зависи много от композицията на отбора и това кой от противниците е по-напред в играта.


Wota

Will of the Ancients

Този предмет вече няма аура. Spellvamp-а няма да ви е от полза, защото съотборниците ви ще убиват минионите. Имате други опции за CDR, AP, mana-regen. Купете си Grail, Morellonomicon или Talisman.


Banshee's Veil

 Banshee’s Veil

Понякога! Бих купил този предмет само ако съм главната цел на assassin като Ahri, LeBlanc или Kassadin или ако имам проблеми с Аnnie.


Abyssal

Abyssal Scepter

Support-ите не си купуват този предмет, защото трябва да си наблизо и не предоставя кръв или CDR. Liandry’s e по-безопасният избор за правене на DMG и има доста по-безопасни и полезни опции за MR. Аз по принцип бих го пропуснал.


Guinsoo's Rageblade

Guinsoo's Rageblade

ХАХАХАХАХАХАХА :D Не.


Tear of the Goddess

Tear of the Goddess

Ако може да си позволите този предмет рано, без да ви коства lane-a, може би ще успеете да го stack-нете. Това е малко вероятно и сигурно Mikhael’s или Grail ще са ви от по-голяма полза. Ако си мислите за Sona, да - тя е най-подходящият support, на когото можете да си го вземете.


Nashor's Tooth

Nashor's Tooth

Това може да бъде полезно единствено, ако играете Kayle.


Wit's End

     Wit's End

Неподходящо. Имате на разположение по-добри варианти. Basic attack-ите не са нещо, с което support-ите се справят добре, даже и в Preseason 4.


Meja's Soulstealer

      Mejai's

Все пак говорим за края на играта. Можете да получите повече AP или DMG, ако си направите предмет като Void Staff.


Rabadon's Deathcap

   Rabadon's

Трябва да носите отбора си доста здраво, за да може да се възползвате от този предмет. Ако няма да гоните високо AP(300-500) преди пасивната, е по-добре да си вземете Zhonya’s или DFG.


Thornmail

    Thornmail

За някои tank-ове в съвсем, съвсем крайната фаза на играта. По-добре си вземете Randuin's и започнете с Warden's.


Warmog

Warmog's Armor

Този предмет не се ползва от доста време, лесно можете да си набавите кръв от други предмети. Предполагам, че ако сте успяли със support като Mundo или Shen, това би ви било полезно при обсади, в случай, че вече имате достатъчно Armor и MR.


Void Staff

   Void Staff

Ако имате достатъчно CS, имате други AP предмети и сте сигурни, че можете да унищожите някого, вземете си този предмет. Уверете се, че действително помагате на отбора си, а не сте алчни :D


Guardian Angel

Guardian Angel

Ласкаете се прекалено много, ако не сте взели всички Kill-ове от bot lane и не сте адски нафармен. Ако си купите това и не можете да бутате като един от последните двама оцелели от отбора ви, ще изглеждате доста глупаво. Затова си купувайте този предмет само ако можете да бутате след като се активира пасивната му или ако ще сте стръвта за другия отбор (уверете се, че съотборници ви знаят това).

 

AD предмети:

Повечето support-и не могат да си правят AD предмети, и за разлика от, някои AP предмети, те не са така полезни и не предоставят, нужните ви защитни stats. Единственото изключение е Zeke's Herald, който се закупува доста рядко. За да има полза от него, трябва повечето ви съотборници да правят много basic attack-и и в същото време вие да пръствате в битката.

Предмети, които да закупите за завършен Build:

Предметите, които най-често трябва да закупувате за крайната фаза на играта са: Randuin’s Omen, Liandry’s Torment, Talisman of Ascension, очевидния Sightstone Sightstone, който нямаше нужда от обсъждане (не забравяйте да upgrade-нете на Ruby Sightstone Ruby Sightstone, когато нямате какво повече да си купите и да си смените trinket-ите или за розови wardo-ве, или за чистенето им).

Support-ите трябва да подължават да бъдат support-и. Можете да tank-вате и да правите много DMG, но не забравяйте, че предметите ви също така ви помагат да вършите вашата работа. Винаги трябва да си взимате поне един от тези три предмета (изключение: Leona със Sunfire Cape и Face of the Mountain Face of the Mountain).

Mikael’s Crucible, Twin Shadows, Zhonya’s Hourglass, Face of the Mountain, Deathfire Grasp, и Athene’s Holy Grail също са много силни, но не са толкова важни.

 

Късмет в битките ви в края на играта !!

Превод: batdjico
Автор: 
OldManEyeBrows
Източник: Reign of Gaming

Последно променена в Петък, 10 Януари 2014 03:04
Още в тази категория: « Трябват ли ни още банове?