Подкрепяйте вашият отбор

 

"[Работата в екип] е горивото, което позволява на обикновените хора да постигнат необичайни резултати. "

 

Докато всички ние носим разнообразен набор от индивидуални амбиции и очаквания във всяка игра на League of Legends, след като стъпим на бойното поле ставаме част от екип. За добро или лошо нашите съдби са преплетени с тези на съотборниците ни. Веднъж след като е започнала играта, трябва да направим избора си – да сме позитивната сила, която ще помогне на отбора да спечели или тази, която ще доведе до собствената ни гибел.

 

Да бъдеш добър отборен играч започва още докато си избираш героя. Бъдете отворени към нови идеи, когато става въпрос за това от какво се нуждае отборът ви. Ако последни избирате своя герой, опитайте се да запълните роля във вашия отбор, която е отворена. Ако всички са избрали своите герои и виждате, че в композицията ви има недостатък, помолете някого от съотборниците ви да смени героят си с такъв, който ще пасва по -добре, или пък сами поемете отговорността и опитайте роля, с която не сте запознати толкова добре, за да станете по-добри.

  

След като играта започне не забравяйте да комуникирате с отбора си. Предупреждавайте вашите съотборници, ако някой липсва от вашата линия, или ако нещо е незабавна заплаха за тях. Ако те не обръщат внимание на чата, използвайте пингове за да им сигнализирате. Запомнете, че един пинг е достатъчен! Също така не забравяйте, че трябва да сте там, за да можете да допринасяте към победата на отбора си – не бъдете AFK и не напускайте играта!

 

Окуражавайте играчите, които имат затруднения и поздравявайте тези, които се справят добре. Най-важното, ако имате лоша игра не си го изкарвайте на съотборници ви! 

 


 

Конструктивна Критика

 

 

"Когато се изправим пред проблемите си, тогава започваме да ги решаваме"

 

Обратната връзка, която получаваме от играчите е много голям фактор в това какви решения взимаме тук в Riot Games. Ако искате да бъдете чути, добър начин да започнете е да отделите време и да ни кажете какво мислите за играта. Когато ни пращате вашите отзиви поемете по-цялостен подход. Ако вашите впечатления са само негативни, сигурно промените, които видите няма да ви допаднат. Също така е много по-вероятно да бъдете чути, ако представите идеите си по по-тих и добре обмислен начин.

 

Опитайте се да бъдете ясни, специфични и винаги се опитайте вашите отзиви да са директни и кратки. Например можете да кажете нещо подобно на:

 

Преди много обичах да играя Katarina, защото нейните умения ѝ позволяваха да се движи свободно из линията, но с последните промени по Death Lotus, вече не смятам, че тя се справя достатъчно добре и затова мисля, че няма да я избирам повече докато не направите допълнителни промени.“

 

Това е много по-добър начин да представите мислите си, отколкото да се отнасяте грубо и безочливо и да мрънкате промените да бъдат отменени. Запомнете, че ние Ви слушаме и правим промени възможно най-често, затова с малко търпение, ще забележите, че проблемите Ви ще се оправят от само себе си.

 

 


 

Подкрепяйте цивилизована дискусия

  

Както споменахме по-горе, искаме да чуем вашите отзиви, но да сте част от общността не спира до там. Независимо дали сте в чат, в игра или във форумите, ще срещнете много хора, с които ще обсъждате многобройни теми. Независимо дали обсъждате баланса на играта или колко е силен даден герой, опитвате се да съберете хора за отбор, или просто да изразите мнението си за легендарният Gentleman Cho'gath, ние ви насърчаваме да споделяте мислите си с други играчи.

 

Когато решите да участвате в дискусия с останалата част от общността, винаги се опитвайте да възприемате гледната точка на другите. Ако сте отворени към новости, ще се изненадате колко ценна информация ще съберете от останалите играчи. Също така внимавайте как представяте своята гледна точка. Ако забележите, че някой играч е запален по дадена тема, не се опитвайте винаги вие да имате последната дума. Просто изкажете своето мнение и напуснете дискусията, отколкото да им дадете възможност за спор.

 


 

Забавлявайте се, но не на цената на други

  

Да правим игри е нашата работа, затова не бъдете изненадани от това, че искаме да се забавлявате. Искаме да сте развълнувани, да имате моменти изпълнени с напрежение и да отпразнувате успехите си. Но това не означава, че сме съгласни да разваляте деня на другите играчи. 

Запомнете, че да скастрите свой приятел по време на игра е много по-различно от това да направите остра забележка на някой напълно непознат. Някой, който не е свикнал с вас, може да сметне някоя закачка от ваша страна за сериозна обида и да реагира негативно. Ако двама играчи в отбор започнат да се карат, комуникацията и работата в отбор стават почти невъзможни. Щом няма комуникация, шансовете за победа драстично намаляват. Доста често се случва, леки шеги да доведат до загуба, затова си направете услуга и не рискувайте успеха на отбора си с ненужни шеги.

 


 

Създавайте приятелства

  

League of Legends е отборна игра и като такава, запознаването и разбирателството с останалите играчи ще бъдат голяма част от вашият успех. Ако ви е било забавно да играете с друг играч, използвайте лобито в края на играта и му изпратете покана за приятелство. Колко повече играчи, които са приятелски настроени познавате, толкова по-големи са вашите шансове да имате добри и забавни игри. Също така, ако имате приятели, които мислите, че ще паснат добре в играта и в общността не се колебайте, а им пратете покана! Не само, че ще получите готини награди, но и ще имате повече приятели, които да повикате когато имате проблеми.

 


 

Показвайте смирението в победа, и благодат когато губите

  

Да имате страхотна игра е едно от най-прекрасните чувства, които League of Legends може да ви донесе. Но винаги помнете, че докато вие се наслаждавате на победата си от другата страна има някой, който си скубе косите. Макар и да е наред да се радвате на победата си, е добре да запазите всякакви форми на хвалба далеч от общия чат. Вместо това благодарете на противниците ви за играта. Все пак, въпреки най-добрите им опити, те са ви направили много щастлив човек. 

Ако току що сте загубили, избягвайте да обвинявате съотборници си или да давате ненужни извинения. Дори и да сте се справили добре в играта, не е прието да обвинявате отбора си.

Имали сте пет противника тази игра и тъй като току що сте загубили най-вероятно те са виновниците. Всички знаем, че загубите могат да са много разочароващи. Особено, ако е била близка игра или ако единият отбор не е могъл да окаже каквато и да е съпротива, но никой не обича човек, който не може да губи. Вместо това просто благодарете на противниците си и отделете няколко минути след всяка игра, за да помислите какво е можело да направите по-добре.

 


 

Бъдете решителни, не негодуващи

  

Присъща на конкуренцията е идеята, че когато нашата гордост може да бъде засегната, нашите емоции излизат извън контрол. Всеки човек, с когото се срещнете по време на игра, ще носи със себе си различни емоции, и затова ще има различни нива на разочарование и толерантност. Ако се паднете с играч, който се опитва да ви оскърби, не падайте на неговото ниво. Вместо това, спокойно го помолете да се успокои. Запомнете, че даже и да имате лоша игра, ако отидете AFK или просто излезете, това ще провали играта на още девет човека. Ако някой наистина започва да ви дразни, винаги можете да го mute-нете. 

 


 

Не оставяйте нито един новак!!

  

Всички сме започнали от някъде и ако искаме да отдадем дължимото на хората, които са ни помогнали да се изкачим нагоре, ние трябва да последваме техния пример. Ако видите, че някой играч има лоша игра, или някой, който очевидно няма представа какво се случва в този жанр игри, опитайте да му предложите съвет. Ако го направите по цивилизован и приятелски начин, е много вероятно той да обърне внимание на думите ви. Много често такива играчи ще са благодарни, че някой е отделил от времето си, за да им обърне внимание и да им покаже как да станат по-добри, вместо да им се накара. 

Никога не се ядосвайте на неопитните играчи, вие сте били на тяхното място някога, дори и да е било само през първия ден когато сте свалили клиента на League of Legends. Проявете малко търпение и се опитайте да помогнете на играчите да стигнат до такова ниво, че всички да могат да се наслаждават на играта. Същевременно не се отказвайте, ако те не разбират нещата мигновено. Малка част от играчите живеят с мисълта, че не им е нужна ничия помощ, за да станат по-добри, и независимо колко учтиво се опитвате да им помогнете, те няма да ви обърнат внимание. Това не е причина да се отказвате от останалата част от играчите!

 


 

Водени от Пример

 

Ако споделяте нашето виждане за игра, в която играчите упражняват добро спортсменство, помагайте си взаимно и създайте трайни приятелства, вие трябва да изживеете мечтата преди останалите да могат. Никой не ви моли да сте съвършени, но искаме от вас когато е възможно да се стремите да поддържате същия стандарт на поведение, който очаквате от останалите играчи. 

 

Прочетена 15326 пъти