Вторник, 22 Декември 2015 12:36

GAME NINJA (Р)ЕВОЛЮЦИЯ: очаквайте я в цялата страна през 2016-а! Избрана

Написана от 
Оценете
(9 гласа)
GAME NINJA (Р)ЕВОЛЮЦИЯ: очаквайте я в цялата страна през 2016-а! - 5.0 out of 5 based on 9 votes
Криейтив Комънс договорСтатията използва лиценз Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

GameNinja турнирът излиза и извън София - в 6 града в страната и през цялата година

Най-големият гейминг турнир в България ще изненада феновете си с регионални събития,  национално състезание с финали на живо през април и Game Ninja Awards 2016 церемония за най-заслужилите геймъри.


Game Ninja се завръща по-голям и по-зрелищен от всякога. Проектът, който стартира през 2013 г., сега обединява някои от най-актуалните РС игри, като League of Legends, CS: GO, Dota 2, Hearthstone,  и дава нов тласък в развитието на е-спортовете в България.

„2016 г. бележи началото на нов етап от развитието на Game Ninja, който, за първи път, ще се проведе в няколко града в страната и ще продължи през цялата година“, коментира Нели Йоловска, изпълнителен директор на ICT Media. „Като представители на най-голямата ИТ медийна група в България, ние имаме възможността да участваме в популяризацията на е-спортовете и гейминга в страната. За да достигнем до още повече почитатели на игрите, сключихме партньорства с ESPORTS България и League of Legends България. Надяваме се изненадите и наградите, които ще подготвим за участниците, да привлекат и нови състезатели в турнирите.“

“League Of Legends Bulgaria е една от най-големите геймърски организации в България. Ние имаме дългогодишен опит като организатор на различен вид онлайн и офлайн събития.Стратегическото ни партньорство с ICT Media ще спомогне за разрастването на геймърската ни общност и ще даде възможност за организиране на по-голям на брой и мащаб събития в различните краища на България. Ще работим в тясно сътрудничество с ICT Media, за да се развиват електронните спортове и да създадем среда, даваща възможност за развитие на хората в гейминг сферата. С нетърпение очакваме да видим първите резултати от новото ни начинание!”, отбелязва  Христо Христов, CEO League оf Legends Bulgaria

"ESPORTS.BG е водеща платформа за организиране на  Dota 2 турнири в България. Съвместната работа с  ICT Media ще ни позволи  да разгърнем спектъра на дейността ни, включвайки и поддръжка на  турнирна платформа за CS:GO. Партньорството с тях не само ще затвърди позицията ни, но също така и ще спомогне за подобряването на нашата  дейност. Мисията ни за 2016-а година е да увеличим броя на турнирите, качеството им и броя на участниците в тях с помощта на ICT Media", добавя Том “Xen” Атанасов, основател на ESPORTS.BG

Миналата година, финалът на турнирите, който се проведе на живо в НДК, бе посетен от повече 1 500 фенове, а уникалните гледания онлайн бяха над 155 000. През идната година Game Ninja ще бъде не просто турнирно събитие, а истинско e-sport движение, което ще обхване цялата страна и ще продължи през цялата година. Този път проектът ще бъде по-мащабен от всякога досега и ще включи общо 6 регионални турнира в различни градове в страната. Първото събитие ще е в Пловдив през месец февруари, последвано от турнири в други големи градове. Планират се едно национално състезание с финали на живо през април, а по-нататък ще има и церемония с годишни награди за “принос в развитието на е-спортовете и гейминга в България”. 

Повече подробности и актуална информация за всички събития, свързани с Game Ninja, новините, турнирите и наградите можете да намерите на официалния сайт на инициативата (http://gameninja.esports.bg/) , както и на нейната страница във Facebook.

За Game Ninja

 

Game Ninja е най-големия турнир по електронни спортове в страната. Той стартира през 2013 г. и е специализиран в PC игри. Инициативата традиционно привлича млади хора, като мисията е не само да развива гейминга в България, но и да насърчава работата в екип, креативността и усвояването на нови технологии. Това води както до вдигане на нивото на електронните спортове у нас, така и до повишаване осведомеността и уменията за работа с нови ИТ продукти и технологии – важна предпоставка за личностното и професионалното развитие на всеки човек. През тези три години турнирът допринесе много за развитието на електронните спортове в България и се превърна в най-голямата и успешна инициатива в тази сфера.

Прочетена 1859 пъти Последно променена в Вторник, 22 Декември 2015 13:04